Αλλαντικά Πελοποννήσου

Στην Πελοπόννησο διατηρείται αναλλοίωτη η αρχαία συνταγή του παστού.

Πελοποννησιακό ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά προϊόντα της Πελοποννήσου και της Ελλάδας, συνώνυμο της υγείας και της ευεξίας. Η σύγχρονη ιατρική επιστήμη έχει αναγνωρίσει στο ελαιόλαδο σχεδόν «μαγικές» ιδιότητες, καθώς αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ασπίδες του οργανισμού….

Τα τυριά της Πελοποννήσου

Αν και φτιάχνονται στην Πελοπόννησο τυριά που παρασκευάζονται και σε όλη την Ελλάδα, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι και μυζήθρα, ξεχωρίζουν επίσης κάποια ντόπια τυριά. Η Πελοπόννησος είναι μία από τις περιοχές με ονομασία προέλευσης για την παραγωγή φέτας και ορισμένες από…

Τα Βότανα της Πελοποννήσου

Ο Βοτανόκηπος στο εστιατόριο ΔΗΜΗΤΡΑ Στο εστιατόριο Δήμητρα, διατηρούμε βοτανόκηπο όπου ειδικοί συνεργάτες καλλιεργούν όλες τις ποικιλίες βοτάνων που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας για την αναβίωση των παραδοσιακών γεύσεων όπως ρίγανη, μαντζουράνα, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, δυόσμο, μέντα, λουΐζα, μελισσόχορτο, αρμπαρόριζα, …

Πελοποννησιακά Ζυμαρικά

Από αρχαιοτάτων χρόνων τα ζυμαρικά υπάρχουν στο διαιτολόγιο των Ελλήνων. Είναι αξιοσημείωτο το πόσα πολλά είδη ζυμαρικών υπάρχουν στην Ελλάδα (μια χώρα όπου η βασικότερη μορφή αμύλου που καταναλώνεται είναι το ψωμί) αλλά και το πόσες πολλές παραδοσιακές συνταγές έχουμε…

Tα κρασιά της Πελοποννήσου

Η Πελοπόννησος είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της πατρίδας μας αφού διαθέτει  τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας. Τα ψηλά βουνά την χωρίζουν σε φυσικές μικρές ζώνες με διαφορετικό μικροκλίμα που μας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία κρασιών με ενδιαφέρουσα…